FN dag och barnkonvention

Imorgon är det FN dagen och det förbereder blå sig lite inför. Idag såg vi på en liten film som visade skolor runt om i världen...där fann vi många olikheter. Vissa hade samma kläder, andra inte, några var på skolan utomhus, på en båt eller i olika storlekar av lokaler.
Med detta pratade vi om,- och färglade även barnkonventionens olika artiklar som beskriver barns egna rättigheter.

Vad är FN och varför har vi en egen dag för det? Vi pratar vidare om det under veckan...